Henkilökunta oppi huomioimaan turvallisuuden osana päivittäistä toimintaa

Maria Borg, Palvelujohtaja, Lahden Diakonialaitos

Diakonialaitos Lahden turvallisuustyön keskeisin arvo on onnettomuuksien ennaltaehkäisy ja ihmisten turvallisuus. Tavoite on ennaltaehkäistä vaaratilanteita, ohjeistaa henkilökunta toimimaan oikein onnettomuustilanteissa sekä ylläpitää toimitilojen turvallisuustasoa. Turvallisuuden tasoa mitataan säännöllisesti Safetumin turvallisuusindeksillä, kuvaa Diakonialaitos Lahden palvelujohtaja Maria Borg.

Safetum ylläpitää Diakonialaitoksen toimipisteiden pelastussuunnitelmia Oma Pelastusvalvoja -verkkopalvelussa. Oma Pelastusvalvoja -palvelussa pelastussuunnitelmat ovat kaikkien työntekijöiden ja kiinteistön muiden käyttäjien sekä yhteistyökumppaneiden luettavissa. Vuosittainen vaarojen ja riskien arviointi toteutetaan Safetumin ja Diakonialaitoksen vastuuhenkilöiden suorittaman Safetumin pelastustarkastuksen avulla. Pelastustarkastuksella havaittujen turvallisuushavaintojen avulla turvallisuustyön resurssit kohdistetaan todellisiin vaara- ja riskitekijöihin, Borg kuvailee.

Vakuutusyhtiötkin odottavat, että asiat hoidetaan heidän suojeluohjeidensa mukaan. Safetumin pelastustarkastuksien tulosten perusteella olemme laatineet kehityssuunnitelmat, joiden avulla viemme toimia eteenpäin Diakonialaitoksen johdossa, kertoo kiinteistöpäällikkö Jari Muikku.

Henkilöstöpuolella päädyttiin johtopäätökseen, että henkilökuntaa oli syytä kouluttaa. Jokaisessa yksikössä on toteutettu yhdenmukaiset turvallisuuskävelyt, poistumisharjoitukset ja alkusammutuskoulutukset, Borg kertoo.

Nyt nukkuu yönsä vielä aiempaa rauhallisemmin naurahtaa Borg ja jatkaa vakavoituen, että tämän yhteistyöprosessin aikana laitoksen johtoryhmällekin on muodostunut selkeä kokonaiskuva paloturvallisuusasioista.


Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi