Kasvavan turvallisuusindeksin eteen työskennellään säännöllisesti

Jarno Aalto, Isännöitsijä, Helsingin Pro Isännöinti

Taloyhtiöissä isännöitsijän ja huoltomiehen vastuualueena on muodostaa asukkaille mahdollisimman turvallinen ja mukava ympäristö asua. Safetum huolehtii Helsingin Pro Isännöinnin useiden kohteiden paloturvallisuudesta pelastustarkastuksilla ja turvallisuusohjeiden laatimisella.

Taloyhtiöissä isännöitsijän ja huoltomiehen työ näkyy päivittäisessä arjessa. Vastuualueena on muodostaa asukkaille mahdollisimman turvallinen ja mukava ympäristö asua. Safetum huolehtii Helsingin Pro Isännöinnin pääosin Helsingin kantakaupungissa sijaitsevien taloyhtiöiden paloturvallisuudesta pelastustarkastuksilla ja turvallisuusohjeiden laatimisella.

Pelastusvalvojat tekevät säännöllisesti pelastustarkastuksia kiinteistöihin. Riskitekijät huomioidaan ja turvallisuushavainnot kirjataan Oma Pelastusvalvoja-verkkopalveluun, mikä lähettää huomiot heti vastuuhenkilöille käsiteltäväksi.

Helsingin Pro Isännöinnin isännöitsijä Jarno Aalto on ollut aktiivisesti mukana taloyhtiöiden turvallisuuden seurannassa. ”Olen ollut kymmeniä kertoja pelastustarkastuksilla mukana ja arvostan selkeää näkemystä aiheista, joihin pitää puuttua. Monesti on tullut esiin pieniä, mutta turvallisuuden kannalta suuria tekijöitä.” Isännöitsijän lisäksi Asunto Oy Eerikinkatu 48 pelastustarkastuksella on mukana huoltomies. ”Pääsäännöt paloturvallisuudesta on hallussa, mutta joskus huonossa muistissa”, huoltomies naurahtaa.


”Monesti on tullut esiin pieniä, mutta turvallisuuden kannalta suuria tekijöitä.” Jarno Aalto, isännöitsijä, Helsingin Pro Isännöinti

 

Oma Pelastusvalvoja –verkkopalvelu muodostaa riskitekijöiden ja turvallisuushavaintojen pohjalta turvallisuusindeksin, jonka avulla kiinteistön paloturvallisuus on mitattavassa muodossa. Verkkopalvelu muodostaa riskitekijöiden ja turvallisuushavaintojen pohjalta turvallisuusindeksin, jonka avulla kiinteistön paloturvallisuus on mitattavassa muodossa. Turvallisuusindeksin mittaus tapahtuu asteikolla 0-100. Paloturvallisuus on hyvällä tasolla mikäli indeksi on 80 tai yli. Aalto mainitsee taloyhtiöiden hallitusten mieltyneen turvallisuusindeksiin. ”Hallitukset ovat innostuneet pisteytyksistä ja sen kasvattamisesta, sillä turvallisuusindeksi antaa selkeän kuvan taloyhtiön turvallisuustilanteesta.” 

Aalto kertoo asukkaiden ensisijaisesti arvostavan pelastustarkastuksissa esille tulleiden puutteiden eteen tehtyä työtä ja korostaa taloyhtiöiden paloturvallisuuden parantuneen Pelastusvalvoja-palvelun myötä. ”Näitä asioita ja esille tulleiden puutteiden seurauksia ei välttämättä osaa ottaa huomioon, ennen kuin ammattilainen informoi niistä perusteellisesti. Myös taloyhtiöiden hallitukset ottavat vakavasti kolmannen osapuolen näkemyksen turvallisuudesta ja tämä vaikutus näkyy kasvavissa turvallisuusindekseissä.”

Taloyhtiön asukkaat voivat seurata Oma Pelastusvalvoja-verkkopalvelun kautta oman taloyhtiönsä pelastussuunnitelmaa. ”Verkkopalvelu on tehnyt asukkaille oman paloturvallisuutensa seuraamisen helpoksi. Olemme integroineet verkkopalvelun pelastussuunnitelman taloyhtiösivuille kertakirjautumisperiaatteella ja samassa kanavassa tiedotamme avoimesti pelastustarkastuksessa havaituista puutteista.” Aalto kertoo turvallisuuden olevan pieniä tekoja, mutta sen eteen nähtyä vaivaa on syvästi arvostettu.

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi