Kuinka toimia hätätilanteessa on asukkaan yksi tärkeimmistä tiedoista

Jyrki Ilvesluoto ja Minna Hämeenniemi, isännöitsijät, Kiinteistötahkola

Kiinteistötahkola on vuonna 1977 perustettu isännöitsijätoimisto. Rovaniemellä isännöitsijätoimisto on toiminut 25 vuotta. Isännöitsijäkollegat Jyrki Ilvesluoto ja Minna Hämeenniemi ovat käyttäneet Oma Pelastusvalvoja-palvelua kymmenissä isännöimissä kohteissaan. ”Tärkeintä pelastusturvallisuudessa on, että asukkaat tietävät kuinka toimia hätätilanteessa.”

Oma Pelastusvalvoja-palvelussa oleva reaaliaikainen turvallisuusindeksi on pitänyt isännöitsijät ajantasalla kohteiden turvallisuusasioissa. ”Isännöitsijän näkökulmasta verkkopalvelu on helpottanut, voimme lukea ajantasalla olevia tietoja milloin vain”, Minna sanoo ja jatkaa, ”turvallisuusindeksin kerryttämällä datalla voimme seurata vuositasolla kiinteistöjen turvallisuuden kehittymistä.”

”Turvallisuusindeksin kerryttämällä datalla voimme seurata vuositasolla kiinteistöjen turvallisuuden kehittymistä.”

Digitalisaatio ei ole isännöitsijöiden mukaan tavoittanut kaikkia ikäryhmiä tasapuolisesti. ”Huomaa, että nuoret ovat paljon innokkaampia verkkoon siirtyneestä pelastussuunnitelmasta iäkkäämpiin ihmisiin nähden”, Minna mainitsee. Kaikki on kuitenkin huomioitu, pelastussuunnitelmat löytyvät myös paperisesti.

Isännöitsijät näkevät digiin siirtymisen positiivisena ja kannattavana. ”Alussa työmäärä lisääntyy uusia laitteita opetellessa, mutta sen jälkeen vähenee.” Pelastusvalvojien tekemät pelastustarkastukset ovat koettu tarpeellisina. ”Vieraat silmät näkevät eri tavalla tottuneisiin silmiin nähden kiinteistön riskit”, Minna pohtii.

Kuinka paljon isännöitsijät tekevät yhteistyötä keskenään? ”Kiinteistötahkolalla ketään emme jätä yksin pohtimaan asioita. Kokemus tuo tietotaitoa ja jaamme sitä keskenämme parhaamme mukaan”, Jyrki sanoo ja lisää lopuksi, ”yhteistyö on tärkeä tekijä kaikkien kannalta, niin asukkaan kuin isännöitsijän näkökulmasta.”

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi