Maailman suurimman hirsikoulun sisällä on turvallinen oppimisympäristö

Mikko Lumme, rehtori, Hirsikampus

Hirsikampus on Pudasjärvellä sijaitseva koulu ja maailman suurin hirrestä tehty koulurakennus. Koulu avattiin viime elokuussa ja tällä hetkellä on meneillään ensimmäinen lukukausi. ”Vauhdikkaan alun jälkeen olemme alkaneet tottua uusiin tiloihin ja uuteen ympäristöön”, kertoo rehtori Mikko Lumme. Safetum Oy on tehnyt Hirsikampuksen pelastussuunnitelman ja kouluttanut henkilökuntaa.

”Turvallisuussuunnittelu on kouluympäristössä kaiken A ja O - niinkuin muuallakin elämässä”, Lumme sanoo ja jatkaa, ”vaikka päätehtävämme on pedagogiikka ja oppilaiden kasvun tukeminen, tulee oppimisympäristön lähtökohtaisesti olla turvallinen.”

Safetumin Pelastusvalvoja piti henkilökunnalle turvallisuuskävelyn lukukauden ensimmäisinä päivinä. ”Keskeinen osa turvallisuustoimintaamme on henkilökunnan kouluttaminen. Turvallisuuskävely avasi henkilökuntamme silmät uudesta näkökulmasta.”

”Ennaltaehkäisevän työn avulla osaamme varautua vahinkoihin.”

9800 neliömetriä, 28km hirttä ja n. 720 oppilasta. Turvallisuutta ylläpidetään valvonta- ja ovenlukitusjärjestelmillä, henkilökunnan kouluttamisella sekä riskien- ja vaarojen arvioinneilla. ”Ennaltaehkäisevän työn avulla osaamme varautua vahinkoihin”, vahtimestari Harri Kujala sanoo ja kertoo valvontakameroiden ehkäisseen myös koulukiusaamistilanteita.

Koko kaupunki on lähtenyt mukaan edistämään Hirsikampuksen turvallisuutta. Pudasjärven kaupunki uusi kouluympäristön tieliikenteen taatakseen oppilaille turvallisen koulutien ja rakensi aidan lähijoen varrelle. ”Turvallisuus on ennen kaikkea tunne, jonka haluamme luoda kaikille kiinteistössä kävijöille”, Lumme päättää.

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi