Pohjois – Tapiolan Isännöinti sähköisti kiinteistöjen pelastussuunnitelmat

Pohjois - Tapiolan Isännöinti Oy, Harri Riekkinen

Pohjois-Tapiolan Isännöinti on sähköistänyt kiinteistöjen pelastussuunnitelmat pelastusvalvoja-palvelun avulla ja palvelu on helpottanut työntekoa huomattavasti ja turvallisuustilanteen seuranta on nykyään vaivatonta. Safetumin Oma pelastusvalvoja – verkkopalvelun käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja käyttö vaivatonta. Safetumin henkilökunnan saa päivittäin hyvin kiinni ja viesteihin vastataan lyhyellä viiveellä, kiittelee Pohjois- Tapiolan Isännöinti Oy:n toimitusjohtaja Harri Riekkinen.

Pelastusturvallisuus seurattavaan ja mittavaan muotoon

Lähtötilanne useammassa kiinteistössämme on ollut heikko. Safetumin pelastusvalvoja –palvelun avulla kiinteistöjen turvallisuus on parantunut ja tietoisuus kiinteistöjen turvallisuudesta on kehittynyt. Pelastusvalvoja-palvelun avulla kiinteistöille on saatu seurattava turvallisuusindeksi, joka on konkretisoinut turvallisuustilanteen. Hallitus -ja yhtiökokouksissa olemme säännöllisesti käyneet läpi turvallisuustilanteen sekä ohjeistaneet asukkaita turvallisuusasioissa, kuvailee Riekkinen.

Omatoiminen pelastustarkastus on osa taloyhtiön omatoimista varautumista. Pelastustarkastuksella selvitetään, että kiinteistössä on pelastuslain edellyttämät asiat kunnossa. Pelastusvalvojien suorittamien pelastustarkastuksien avulla taloyhtiöiden hallitukset ovat paremmin tietoisia kiinteistöjen riskeistä ja vaaratekijöistä. Olemme hyödyntäneet muun muassa PTS:n laadinnassa pelastustarkastuksilta saatuja tietoja, toteaa Riekkinen.

Konkreettista pelastusturvallisuuden hallintaa

Hyvä esimerkki on, kun erääseen kiinteistöön suoritimme Safetumin pelastusvalvojan ja hallituksen kanssa omatoimisen pelastustarkastuksen. Tarkastuksella havaitsimme erään asunnon uloskäytävällä palokuormaa, kiinteistönopasteet eivät olleet ajan tasalla ja muutamassa lämmitystolpassa havaitsimme sähköiskun vaaran. Lisäksi sähköpääkeskus oli pölyn peittämä ja paloriski oli kohonnut merkittävästi sekä palo-ovien toiminnassa oli kehitettävää. Pelastustarkastuksen jälkeen olemme laittaneet turvallisuuspuutteet kuntoon ja osan havainnoista kirjasimme kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitelmaan. Nykyisin taloyhtiöidemme turvallisuuteen kiinnitetään entistä paremmin huomiota ja turvallisuutta seurataan aktiivisesti yhdessä hallituksien, isännöitsijöiden ja Safetumin pelastusvalvojien kanssa, kertoo Riekkinen.    

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi