Taloyhtiön paloturvallisuus kiitettävällä tasolla

As Oy Irja, Isännöitsijä Ali Kela

As Oy Irja:lla laitetaan asukkaiden turvallisuus etusijalle. Vuodesta 1896 lähtöisin oleva kiinteistö vaatii kunnossapidon lisäksi myös aktiivista seurantaa turvallisuusriskien ja –vahinkojen varalta. Turvallisuutta seurataan digitaalisessa sekä fyysisessä muodossa verkkopalvelun ja pelastusvalvojien kautta. Taloyhtiön johdolla, isännöitsijällä ja asukkailla on kaikilla mahdollisuus seurata kellonympäri omaa paloturvallisuuttaan.

As Oy Irja tekee päivittäin työtä paloturvallisuutensa eteen pienillä teoilla. Isännöitsijä Ali Kela kehuu Oma Pelastusvalvoja –palvelua toimivaksi ja tärkeäksi työkaluksi kiinteistön turvallisuuden ylläpitämisessä. ”Näinhän se täytyykin tehdä”, Kela tiivistää. ”Asukkaat ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan, vaikka aluksi oli epäilyjä. Se on normaalia aina uuden asian käyttöönotossa.” 

Digitaalinen versio pelastussuunnitelmasta mahdollistaa nopean seurannan monelle henkilölle samanaikaisesti. Paloturvallisuusriskeihin ja –huomioihin voidaan puuttua heti tiedon saavuttua, palvelun avulla voidaan vähentää monta turhaa työvaihetta. Tietojenkäsittely etenee nopeasti ja tiedot ovat reaaliajassa ja helposti saatavilla.

As Oy Irja on käyttänyt aktiivisesti Oma Pelastusvalvoja-palvelua yli vuoden verran. Samoihin aikoihin tehtiin ensimmäinen fyysinen pelastustarkastus taloyhtiön tiloihin, jolloin huomattiin selkeitä puutoksia paloturvallisuuden osalta. Palokuormia suurimmalta osin, ei mitään rakenteellisia vaaroja, kertoo pelastusvalvoja Minna Rintoo. Pelastusvalvojan opastuksella muutettiin toimintatapoja ja laitettiin turvallisuusasiat kuntoon. Isännöitsijä myöntää yllättyneen ensitarkastuksen jälkeen taloyhtiön paloturvallisuustilasta, ”aina oppii uutta”, hän lisää. Taloyhtiön hallitus saa kiitosta isännöitsijältä turvallisuuden laittamisesta tärkeysjärjestykseen.

Palkintona pitkäjänteisestä työstä As Oy Irja sai Turvallinen Kiinteistö –sertifikaatin. Pelastusvalvoja suorittaa pelastustarkastuksen ja tehtyjen turvallisuushavaintojen pohjalta muodostuu turvallisuusindeksi 0-100 välillä. Safetum myöntää Turvallinen Kiinteistö –sertifikaatin yli 80 indeksin rajan ylittäneille kiinteistöille. ”Vain muutamia kohteita on tullut vastaan, jotka olisivat ylittäneet rajan ensitarkastuksella” pelastusvalvoja Rintoo avaa. Sertifikaatti oli päämääränä, jonka eteen huoltoyhtiö, taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä tekivät työtä. Vuositarkastuksessa indeksi jäi alle tavoitellun rajalukeman, mikä laittoi taloyhtiön liikkeelle. Viikkoa myöhemmin jälkitarkastuksessa indeksi kohosi lähelle 100. ”Yhdessä yössäkin voi tapahtua muutoksia, ihmiset saattavat tietämättään asettaa palokuormaa yleisiin tiloihin”, huoltomies Vesa huomioi.

Taloyhtiöissä elämää riittää, eikä inhimmillisiltä riskitekijöiltä voida välttyä. Kela nostaa vielä lopuksi esille huoltoyhtiön ahkeran työn ja osoittaa huoltoyhtiölle erikoiskiitokset korvaamattomasta avusta.

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi