Tulipalo herätti isännöitsijän ja hallituksen pelastusturvallisuudelle

Petteri Keränen & Mika Wallin, ASA-Isännöinti Oy

Pelastusturvallisuus nousi ajankohtaiseksi muuntajapalon sattuessa ASA-Isännöinti Oy:n isännöitsijän Petteri Keräsen kohteen naapuritaloon. Samoihin aikoihin hän kuuli toisen taloyhtiön hallituksen pöydässä myönteistä palautetta Oma Pelastusvalvoja-palvelusta.

”Suhtaudun uusiin palveluihin skeptisesti, sillä ajattelen liian usein tekeväni kaiken paremmin itse”, naurahtaa Keränen. ”Erään talon hallituksen pöydässä pitkän uran turva-alalla tehnyt hallituksen jäsen oli perehtynyt Oma Pelastusvalvojaan ja suositteli sitä. Teetimme pelastustarkastuksen talossa, joka oli muuntajapalon naapurissa. Näin palvelun edut, ja sen jälkeen olen tilannut tarkastuksen moneen muuhunkin isännöimääni kohteeseen.”

Muuntajasta levinnyt tulipalo herätti levottomuutta myös asukkaissa. ”Pelastustarkastus rauhoitti tilannetta, tulimme tietoisiksi omista riskitekijöistämme ja opimme kuinka puuttua niihin.”

”Pelastustarkastus rauhoitti tilannetta, tulimme tietoisiksi omista riskitekijöistämme ja opimme kuinka puuttua niihin.”

”Turvallisuuden tunne omassa kotiympäristössä on ehdoton. Ei ole hyvä, jos kotiympäristössä joutuu kokemaan turvattomuutta”, sanoo isännöitsijä Mika Wallin ja listaa suurimmiksi turvallisuusriskeiksi yleisen huolimattomuuden, tekniset viat ja turvallisuustietouden puuttumisen.

”Tarvitsimme tarkkaa osaamista ja ymmärrystä paloturvallisuudelle”, Keränen sanoo ja jatkaa, ”Omalla osaamisellamme huomaisimme vain osan turvallisuusriskeistä, jotka pelastusvalvoja näkee ammattitaidolla rutiininomaisesti – ihan vaikka palo-oven ovipumpun hieman puutteellisesta toiminnasta lähtien. Aikaakin itse tehtyihin tarkastuksiin kuluisi kohtuuttoman paljon, ja lopputulos olisi todennäköisesti puutteellinen. Säästämme siis sekä taloudellisesti että turvallisuus huomioidaan parhaiten, kun tarkastuksen suorittaa ammattihenkilö.”

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi