Turun kaupunkipalot tuoreessa muistissa – näin paloturvallisuudesta huolehditaan nykyään

Pertti Satopää, toimitusjohtaja, Isännöinti-Saarto Oy

Isännöinti-Saarto Oy on Turun alueella toimiva isännöitsijätoimisto. Vuonna 1986 perustetun yrityksen arvoihin kuuluu pitkäjänteinen työ asiakastyytyväisyyden eteen. Isännöitsijäyritys tarjoaa asiakkailleen mahdollisimman turvallisen asuinympäristön, Safetum huolehtii Isännöinti-Saarron isännöimissä kohteissa pelastustarkastuksista, turvallisuuskävelyistä ja pelastussuunnitelmien laatimisesta.

Turun kaupunki on Suomen vanhin kaupunki, jossa on paljon kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kiinteistöjä. ”Isännöimme hyvin eri-ikäisiä kiinteistöjä, 1800-luvun lopulla rakennetuista tänä vuonna valmistuneisiin” kertoo Isännöinti-Saarto Oy:n toimitusjohtaja Pertti Satopää. ”Rakennussäädökset ovat muuttuneet vuosien saatossa, joten vanhoista kiinteistöistä voi löytyä yllättäviäkin turvallisuusriskejä, joita nykyaikana valmistuneissa kiinteistöissä ei näy.”

Satopää mainitsee paloturvallisuudesta huolehtimisen olevan hyvä sijoituskohde. ”Pelastustarkastukset tarkkojen pelastussuunnitelmien kanssa ovat kohtuullisia kustannuksia siihen nähden, mitä ne pitävät sisällään” ja jatkaa,  ”jokaisen pelastustarkastuksen yhteydessä on tullut esille turvallisuusriskejä ja sitä kautta olemme oppineet uutta.”


”Ensireaktio raporteista oli, että tarkkaan on tehty ja havaittu tärkeitä huomioita.”


Turun kaupunkipalot ovat kaupunkilaisilla tuoreessa muistissa. Palokatkoihin ei aikanaan kiinnitetty huomiota, joten palo pääsi leviämään nopeasti tilasta toiseen. Pelastustarkastuksella kiinnitetään huomiota mahdollisiin palokatkoihin ja niistä ilmoitetaan välittömästi vastuuhenkilöille. Muutkin turvallisuushavainnot siirtyvät verkkopalvelun avulla reaaliajassa vastuunhenkilöille käsiteltäviksi. Turvallisuushavainnot ovat myös isännöitsijän seurattavissa. ”Ensireaktio oli, että tarkkaan on tehty ja havaittu tärkeitä huomioita.”

Satopää kertoo kiinnittävänsä huomiota turvallisuusopasteisiin uusiin tiloihin mennessään. Aikanaan Satopää osallistui tapaamiseen, johon oli osallistunut kymmeniä ihmisiä. Heille esitettiin kysymys; ”Mikä tästä tilasta puuttuu?” Satopää oli ainoa, joka huomasi turvallisuusopasteiden puuttuvan. ”Kyllä sitä tulee aina silmäiltyä turvallisuusopasteet ja –kyltit” Satopää naurahtaa.

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi