14.12.2017

9–vuotias pelasti kodin alkusammutuksella - Safetum lahjoittaa sammutuspeitteitä lapsiperheille

Lapsiperheissä tapahtuneet Vuosaaren ja Raahen vakavat tulipalot ovat puhutelleet koko Suomea. Turussa lokakuussa yksin kotona ollut 9-vuotias tyttö pelasti kodin ja perheen lemmikit sammuttamalla palamaan syttyneen mikroaaltouunin sammutuspeitteellä. Alkusammutuksen jälkeen tyttö oli oikeaoppisesti soittanut hätäkeskukseen ja opastanut palokunnan paikalle.

”9-vuotiaan tytön mallisuoritus osoittaa, miten alkusammutuksella voidaan pelastaa ihmishenkiä ja pelastaa koti suurilta vahingoilta", kertoo Safetum Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

”Tilastojen mukaan vuonna 2016 tulipaloissa ryhdyttiin alkusammutustoimenpiteisiin 1891 kertaa ja 87% tapauksista alkusammutuksella pystyttiin joko rajoittamaan tai sammuttamaan tulipalo. Alkusammutuksella voidaan todella torjua tulipaloja ja pienentää vahinkoja”, kertoo Jurvelin.

”Lapsiperheiden paloturvallisuus on tärkeä asia yrityksemme asiantuntijoille ja siksi haluamme olla osaltamme sitä edistämässä. Lahjoitamme Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta 100 kotiin sammutuspeitteen. Lahjoituksellamme haluamme tuoda koteihin hyvää joulumieltä ja edistää paloturvallisuutta”, kertoo Jurvelin.

”Tapaamme näin joulun alla paljon lapsiperheitä eri tilaisuuksissamme. Tiedämme, että nämä sammutuspeitteet menevät todella tarpeeseen. On hienoa, että saamme viedä turvallista joulumieltä lapsiperheille, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin perhetoiminnan päällikkö Virpi Heinola.

”Turvallinen joulumieli ja iloinen joulu on jokaisen oikeus”, päättää Jurvelin.


Safetum Oy on valtakunnallinen kiinteistöjen pelastusturvallisuuteen ja yrityksien työturvallisuuteen erikoistunut palveluyritys.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää lapsiperheiden hyvinvointia.

Tilaa maksuton palveluesittely tai kysy lisätietoja

Soita

029 170 1100

Lähetä sähköpostia

myynti@safetum.fi