Webinaarisarja Turvallisuus­tiistai – Talo­yhtiön aurinko­voima­järjestelmät ja niiden palo­turvallisuus

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan uutta webinaarisarjaamme Turvallisuustiistaita, jossa nostamme kuukausittain esille eri alojen asiantuntijoiden kanssa ajankohtaisia, paloturvallisuuden näkökulmasta kiinnostavia teemoja. 15.3.2022 lähetettävän ensimmäisen jakson teema on taloyhtiöiden aurinkovoimajärjestelmä ja niiden paloturvallisuus.

Uusiutuvat energiamuodot puhututtavat nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Aurinkosähkö on taloyhtiöille kustannustehokas, ekologinen ja turvallinen tapa tuottaa energiaa suoraan omalta katolta.

Aurinkovoimajärjestelmät ovat kuitenkin verrattain uusi energiamuoto taloyhtiöissä, joten sen asennusprosessia tai vaikutuksia paloturvallisuuteen ei vielä välttämättä tunneta kunnolla. Epäselvää voi myös olla, milloin taloyhtiöille on taloudellisesti kannattava ajankohta asennukselle ja sopiiko ylipäätään uusi energiamuoto omaan yhtiöön.

Webinaarissa annamme vastaukset yhdessä asiantuntijan kanssa seuraaviin kysymyksiin:

  1. Missä vaiheessa aurinkovoimajärjestelmän hankinta on taloyhtiölle ajankohtainen?
  2. Miten aurinkovoimajärjestelmä asentaminen taloyhtiöön tapahtuu käytännössä?
  3. Miten varmistua aurinkovoimajärjestelmän paloturvallisuudesta?
  4. Miten aurinkovoimajärjestelmä tulee huomioida taloyhtiön pelastussuunnitelmassa?

Turvallisuustiistain isäntänä toimii Safetumin toimistusjohtaja Teemu Kajava ja ensimmäisen jakson vierailevana asiantuntijana projektipäällikkö Petri Okkonen Karppelin Enerkia Oy:stä. Webinaarin lopussa on aikaa kuuntelijoiden kysymyksille.

Webinaari lähetetään 15.3. klo 9–10, ja mukaan pääset tästä linkistä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ennen tapahtumaa osallistumislinkki jaetaan myös somekanavissamme.

Tilaa uutiskirjeemme ja
pysyt ajan tasalla!

Uutiskirjeen tilaajana saat kuulla ensimmäisten joukossa ajankohtaisimmat asiat paloturvallisuuteen ja väestönsuojeluun liittyen.

Lue lisää blogeja

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

18 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

60 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 50

palo­turvallisuuden ammattilaista