Väestönsuoja on kiinteistön varautumisen kivijalka

Väestönsuoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Meidän avullamme varmistat, että kiinteistösi väestönsuoja on lakisääteisesti toimintakunnossa.

“Safetum ylläpitää kohteiden paloturvallisuutta suorittamalla niihin riskitarkastukset ja väestönsuojien huollot säännöllisesti.”

Tuukka Tuomala
Toimitusjohtaja, Hämeenlinnan Asunnot Oy

Väestönsuoja tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisin väliajoin

Väestönsuojien toimintakunnon ylläpitäminen on kiinteistölle lakisääteinen velvollisuus. Sen kuntoa ja toimintaa tulisi ylläpitää samojen lainalaisuuksien mukaisesti kuin kiinteistön muitakin taloteknisiä järjestelmiä. Väestönsuoja on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se on mahdollista ottaa käyttöön 72 tunnissa.

Väestönsuoja ja sen materiaalit tulee tarkastaa vuosittain ja laajempi tiiveyskoe on suoritettava 10 vuoden välein. Väestönsuojan tarkastus vaatii erityistä ammattitaitoa, mistä johtuen siihen on suositeltavaa käyttää ammattimaista asiantuntijayritystä.

Tiedätkö, miten taloyhtiön väestönsuojaa tulisi ylläpitää?

Lue blogistamme TOP 5 -ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon.

Varmista kiinteistösi väestönsuojan toimivuus

Me Safetumilla olemme huoltaneet ja tarkastaneet suomalaisten kiinteistöjen väestönsuojia jo yli 10 vuotta ja palveluumme luottaa 18 000 kiinteistöä läpi Suomen.

Asiantuntijamme auttavat teitä kaikissa väestönsuojiin liittyvissä asioissa, oli kyse sitten väestönsuojan tarkastuksista, korjauksista, tiiveyskokeen suorittamisesta tai suojan materiaalien hankinnasta.

Ota yhteyttä
Etäkoulutus

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on yhteistyötä. Hoidetaan turvallisuutta vahinkojen sijaan.

Lue meistä

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

18 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

60 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 50

palo­turvallisuuden ammattilaista