Väestönsuoja on kiinteistön varautumisen kivijalka

Väestönsuoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Meidän avullamme varmistat, että kiinteistösi väestönsuoja on toimintakunnossa.

“Safetum ylläpitää kohteiden paloturvallisuutta suorittamalla niihin riskitarkastukset ja väestönsuojien huollot säännöllisesti.”

Tuukka Tuomala
Toimitusjohtaja, Hämeenlinnan Asunnot Oy

Väestönsuoja tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisin väliajoin

Väestönsuojien toimintakunnon ylläpitäminen on kiinteistölle lakisääteinen velvollisuus. Sen kuntoa ja toimintaa tulee ylläpitää siten, että se on mahdollista ottaa käyttöön 72 tunnissa.

Väestönsuoja ja sen materiaalit tulee tarkastaa vuosittain ja laajempi tiiveyskoe on suoritettava 10 vuoden välein. Väestönsuojan tarkastus vaatii erityistä ammattitaitoa, mistä johtuen siihen on suositeltavaa käyttää ammattimaista asiantuntijayritystä.

Varmista kiinteistösi väestönsuojan toimivuus

Väestönsuojan tarkastus

Väestönsuoja tulee tarkastaa vuosittain. Vuositarkastuksella varmistetaan, että väestönsuoja on käyttöönotettavissa lain vaatimassa 72 tunnissa. Vuositarkastuksella tarkistetaan tilan yleiskunto, väestönsuojan laitteet laitevalmistajien ohjeiden mukaisesti ja tarpeelliset väestönsuojamateriaalit.

Väestönsuojan tiiveyskoe

Väestönsuojan tiiveyskoe tulee tehdä lain mukaan vähintään 10 vuoden välein. Tiiveyskokeessa testataan väestönsuojan laitteet, suojan tiiveys sekä tarkistetaan väestönsuojavarusteet. Tiiveyskokeen avulla varmistetaan väestönsuojan toimivuus todellisessa tilanteessa.

Väestönsuojan käyttöönottosuunnitelma

Kiinteistön pelastussuunnitelmassa tulee määritellä, miten väestönsuoja otetaan käyttöön lain vaatimassa ajassa. Käyttöönottosuunnitelma tehdään yhdessä kiinteistön edustajan kanssa ja se sisältää ohjeet siitä, miten suoja saadaan käyttöön 72 tunnissa. Käyttöönottosuunnitelma sisältää myös tiedot vastuista ja tarvikkeista, mitä suojassa tarvitaan.

Tiedätkö, miten taloyhtiön väestönsuojaa tulisi ylläpitää?

Lue blogistamme TOP 5 -ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon.

Onko kiinteistösi väestönsuoja käyttöönotettavissa?

Me Safetumilla olemme huoltaneet ja tarkastaneet suomalaisten kiinteistöjen väestönsuojia jo yli 10 vuotta ja palveluumme luottaa yli 20 000 kiinteistöä läpi Suomen.

Asiantuntijamme auttavat teitä kaikissa väestönsuojiin liittyvissä asioissa, oli kyse sitten väestönsuojan tarkastuksista, korjauksista, tiiveyskokeen suorittamisesta tai suojan materiaalien hankinnasta.

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirjeemme ja
pysyt ajan tasalla!

Uutiskirjeen tilaajana saat kuulla ensimmäisten joukossa ajankohtaisimmat asiat paloturvallisuuteen ja väestönsuojeluun liittyen.

Etäkoulutus

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on yhteistyötä. Hoidetaan turvallisuutta vahinkojen sijaan.

Lue meistä

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

20 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

70 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 60

palo­turvallisuuden ammattilaista