Paloturvallisuuden vuosihuollot

HälytyslaitePaloturvallisuuden vuosihuollot
Paloturvallisuuslaitteiden säännöllinen huolto on tärkeää laitteiden toimivuuden takaamiseksi

Paloturvallisuuden ytimessä on pelastussuunnitelman päivittämisen lisäksi paloturvallisuuslaitteiden jatkuva huolto ja ylläpito. Riskitarkastuksessa kiinnitetään huomiota myös paloturvallisuuslaitteiden toimivuuteen, ja niissä havaitut puutteet tulee korjata. Tämä on lakisääteinen velvoite, josta paloturvallisuudesta vastaavan tahon tulee huolehtia.

Paloturvallisuuslaitteiden avulla voidaan esimerkiksi havaita tulipalo aikaisessa vaiheessa ja rajoittaa sen etenemistä. Laitteiden säännöllinen huolto on siten tärkeää kiinteistön ja taloyhtiön turvallisuuden varmistamiseksi mahdollisessa vaaratilanteessa. Toimivat paloturvallisuuslaitteet voivat pelastaa ihmishenkiä tulipalotilanteessa ja käyttöönotettavissa oleva väestönsuoja luo kivijalan taloyhtiön varautumiselle.

Paloturvallisuuslaitteet ja väestönsuoja tulisivat pääsääntöisesti huoltaa vuosittain, laitteistosta riippuen. Laitteistojen huollot tulee suorittaa ammattimaisen asiantuntijayrityksen toimesta laitevalmistajan ohjeistuksen mukaisesti.

Safetumin avulla varmistat paloturvallisuuslaitteiston ja väestönsuojan toimivuuden myös hätätilanteessa. Suoritamme vaaditut tarkastukset ja vuosihuollot, jotka sisältävät aina laitemerkin valmistajan huolto-ohjelman mukaiset toimenpiteet. Lisäksi laadimme huoltoraportit kohteelle, toimitamme ne asiakkaalle ja tallennamme ne omaan verkkopalveluumme sekä asiakkaan pyynnöstä myös asiakkaan mahdolliseen ERP-järjestelmään.

Tarjoamme paloturvallisuuden vuosihuolto- ja korjaustoimenpiteisiin ratkaisuja, jotka sisältävät muun muassa seuraavia toimenpiteitä:

  • Palokatkojen rakentaminen ja korjaus
  • Palonilmaisujärjestelmien vuosihuollot ja korjaukset
  • Savunpoistojärjestelmien vuosihuollot ja korjaukset
  • Turvavalojärjestelmien vuosihuollot ja korjaukset
  • Väestönsuojan huollot, tiiveyskokeet ja korjaukset
  • Käsisammuttimien huollot ja tarkastukset
  • Pikapalopostien tarkastukset, koeponnistukset ja huollot

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää.

Kiinteistöpäättäjä – olemme tukenasi

Safetumin ammattilaiset ovat kiinteistöpäättäjien tukena kaikissa paloturvallisuuteen ja varautumiseen liittyvissä tilanteissa.
Ota yhteyttä