Kesäkauden paloturvallisuus taloyhtiössä

Kesäkauden huolettomasta vapaa-ajasta voi nauttia, kun varmistuu ensin siitä, että paloturvallisuus on kunnossa. Riskejä kannattaa ennakoida ja niihin varautua, koska vahingon sattuessa aineelliset ja aineettomat vahingot voivat olla suuria.

Varmista sähköpyörien paloturvallinen lataus

Sähköpyörien ja -potkulautojen käyttö lisääntyy kiinteistöissä kesää kohden. Sähköisten liikkumisvälineiden säilytys ja akkujen lataaminen vaativat kuitenkin tarkkuutta. Katso videoltamme lista asioista, mitä sähköpyörien lataamisessa ja säilytyksessä tulisi ottaa huomioon.

Me Safetumilla tarkastamme videolla havaittuja riskipisteitä, kuten palo-osastointeja, paloturvallisuuslaitteiden toimivuutta ja palokuormia kiinteistön riskitarkastuksella.

Tutustu riskitarkastukseen täältä!

Turvallisuustiistai-webinaari 6.6. klo 9.00 - 10.00

Kesäkauden tulipaloriskit taloyhtiössä

Kesäkuun webinaarissa puhumme taloyhtiöiden kesäkauden tulipaloriskeistä ja miten hallitus voi puuttua niihin. Webinaarissa annamme myös käytännön esimerkkejä tulipalotapahtumista. Asiantuntijavieraaksi saamme pelastuslaitoksen palomestari Petri Korhosen. Ilmoittaudu maksuttomaan webinaariimme nyt!
Ilmoittaudu webinaariin

Turvallisuustiistai-webinaari 6.6. klo 9.00 - 10.00

Kesäkauden tulipaloriskit taloyhtiössä

Kesäkuun webinaarissa puhumme taloyhtiöiden kesäkauden tulipaloriskeistä ja miten hallitus voi puuttua niihin. Webinaarissa annamme myös käytännön esimerkkejä tulipalotapahtumista. Asiantuntijavieraaksi saamme pelastuslaitoksen palomestari Petri Korhosen.

Ilmoittaudu maksuttomaan webinaariimme nyt!

Asukkaan paloturvallisuuden muistilista kesälomalle

Oppaassamme on kuvattu 10 tärkeää kohtaa, mitä taloyhtiön asukkaan tulisi kesällä muistaa paloturvallisuuteen liittyen.

Vahinkotarina

”Eräässä taloyhtiössä asukas oli ottanut kuumat tuhkat ja laittanut ne pussiin ja autotalliin. Tulipalohan siitä syttyi, joka vaurioitti niin autotallia kuin sen yhteydessä olevia asuntojakin. Kiinteistövakuutus korvasi vahingon, koska tuli oli vaurioittanut kiinteistövakuutuksella vakuutettua omaisuutta. Vakuutusyhtiö kuitenkin vetosi suojeluohjeeseen ja aikoi vähentää korvauksesta 25 %.

Suojeluohjeessa ohjeistettiin, että tuhkaa, hiiliä ja muita itsesyttyviä jätteitä saa säilyttää vain kannellisessa metallisessa astiassa, joka tulee asettaa vähintään parin metrin etäisyydelle syttyvästä materiaalista ja astian saa tyhjentää vasta jätteiden jäähdyttyä vaarattomiksi.”

Lähde: Howden Finland Oy

Etäkoulutus

Paloturvallisuudesta huolehtiminen on yhteistyötä. Hoidetaan turvallisuutta vahinkojen sijaan.

Lue meistä

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

18 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

60 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 50

palo­turvallisuuden ammattilaista