Turvallinen joulu on rauhallinen joulu

Ohesta löydät asiantuntijoidemme vinkit turvallisen joulun varmistamiseksi. Kodin vaaranpaikat joulun aikana liittyvät eritoten kynttilöiden polttamiseen, tulisijoihin ja sähkölaitteisiin.‍

Tarkasta kotisi palovaroittimien toimivuus

Palovaroitin on halpa henkivakuutus. Tarkasta palovaroittimen toimintaikä (yleensä 7–10 vuotta) ja varmista toimivuus testipainikkeesta. Palovaroittimia tulisi olla vähintään 1kpl jokaista alkavaa 60m2 kerrostasoa kohden.

Noudata huolellisuutta kynttilöiden ja takkatulen käytössä

Kynttilät tuovat jouluun lämpöä ja tunnelmaa. Kynttilät tulee asettaa palamattomalle ja tukevalle alustalle tarpeeksi kauas syttymisherkistä materiaaleista. Muista myös, ettei kynttilää saa koskaan jättää palamaan yksin.

Valvo uunin ja lieden käyttöä

Jouluruokia valmistaessa tulee muistaa, ettei pitkään kypsyviäkään ruokia saa jättää valvomatta uuniin tai liedelle. Muista myös aina sammuttaa liesi ja uuni, kun lopetat ruoanlaiton.

Tarkasta kodin alkusammutusvälineiden toimivuus ja sijoittelu

Jokaisesta kodista tulisi löytyä näkyvältä paikalta vähintään sammutuspeite. Myös käsisammuttimen hankinta on suositeltavaa.

Varmista sähkölaitteiden ja jouluvalojen toimivuus

Suomessa syttyy vuosittain tuhansia sähkölaitteista alkunsa saaneita tulipaloja. Tarkasta sähkölaitteiden ja jouluvalojen toimivuus ennen käyttöä ja ole huolellinen, että ulkotiloissa käytetään vain ulkotiloihin tarkoitettuja sähkölaitteita ja jouluvaloja.

Tutustu joulun paloturvallisuusvinkkeihimme Be Like Santa -videosarjamme kautta. Katso koko sarja Youtube-kanavaltamme.

Paloturvallista Joulua!

Tilaa uutiskirjeemme ja
pysyt ajan tasalla!

Uutiskirjeen tilaajana saat kuulla ensimmäisten joukossa ajankohtaisimmat asiat paloturvallisuuteen ja väestönsuojeluun liittyen.

Lue lisää blogeja

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

18 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

60 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 50

palo­turvallisuuden ammattilaista