16.12.2022

Turvallinen Joulu on Rauhallinen Joulu

Ohesta löydät Safetumin turvallisuusasiantuntijoiden vinkit turvallisen joulun varmistamiseksi. Kodin vaaranpaikat joulun aikana liittyvät eritoten kynttilöiden polttamiseen, tulisijoihin ja sähkölaitteisiin.

Tarkasta kotisi palovaroittimien toimivuus

Palovaroitin on halpa henkivakuutus. Tarkasta palovaroittimen toimintaikä (yleensä 7–10 vuotta) ja varmista toimivuus testipainikkeesta. Palovaroittimia tulisi olla vähintään 1kpl jokaista alkavaa 60m2 kerrostasoa kohden.

Noudata huolellisuutta kynttilöiden ja takkatulen käytössä

Kynttilät tuovat jouluun lämpöä ja tunnelmaa. Kynttilät tulee asettaa palamattomalle ja tukevalle alustalle tarpeeksi kauas syttymisherkistä materiaaleista. Muista myös, ettei kynttilää saa koskaan jättää palamaan yksin.

Valvo uunin ja lieden käyttöä

Jouluruokia valmistaessa tulee muistaa, ettei pitkään kypsyviäkään ruokia saa jättää valvomatta uuniin tai liedelle. Muista myös aina sammuttaa liesi ja uuni, kun lopetat ruoanlaiton.

Tarkasta kodin alkusammutusvälineiden toimivuus ja sijoittelu

Jokaisesta kodista tulisi löytyä näkyvältä paikalta vähintään sammutuspeite. Myös käsisammuttimen hankinta on suositeltavaa.

Varmista sähkölaitteiden ja jouluvalojen toimivuus

Suomessa syttyy vuosittain tuhansia sähkölaitteista alkunsa saaneita tulipaloja. Tarkasta sähkölaitteiden ja jouluvalojen toimivuus ennen käyttöä ja ole huolellinen, että ulkotiloissa käytetään vain ulkotiloihin tarkoitettuja sähkölaitteita ja jouluvaloja.

Tutustu joulun paloturvallisuusvinkkeihimme Be Like Santa -videosarjamme kautta. Voit seurata sarjaa Youtube-kanavaltamme.

Paloturvallista Joulua!

Lisää blogi-artikkeleita

Safetum turvaa selustasi

Oli kyse sitten kiinteistön pelastussuunnittelusta tai yrityksesi työturvallisuudesta, autamme kartoittamaan riskit ja viemään turvallisuuden aidosti uudelle tasolle.
Lue lisää