8.2.2022
Vahinkojen sijaan kiinteistöjen tulisi keskittyä paloturvallisuuden hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn, sillä tulipalon sattuessa se säästää korjauskustannuksia sekä ihmishenkiä.

Yhtiökokous­kausi lähestyy – Tässä tärkeimmät palo­turvallisuus­teemat yhtiö­kokouksiin

Paloturvallisuusraporttimme 2021 paljasti, että pelastuslain edellyttämälle paloturvallisuuden minimitasolle ylsi viime vuonna vain joka kymmenes asiantuntijoidemme arvioimista kiinteistöistä*. Tilanne on huolestuttava, sillä isännöitsijät ja kiinteistöjen asukkaat voivat  edistää paloturvallisuutta varsin pienillä toimilla.

Vahinkojen sijaan kiinteistöjen tulisi keskittyä paloturvallisuuden hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn, sillä tulipalon sattuessa se säästää korjauskustannuksia sekä ihmishenkiä.

Top 3 toimenpiteet kiinteistöjen parempaan paloturvallisuuteen

  1. Taloyhtiöiden tulee nostaa paloturvallisuus yhtiökokoukseen viralliseksi kokouksen osa-alueeksi Kun paloturvallisuudesta puhutaan säännöllisesti, lisää se positiivista keskustelua aiheesta asukkaiden keskuudessa. Paloturvallisuuden säännöllinen esiin nostaminen myös varmistaa, että asukkaat saavat hallituksen kautta aina ajantasaista tietoa paloturvallisuuden tilasta.
  2. Riskitarkastuksia tulee suorittaa yhä enemmän ja havaitut riskit tulee korjata Asukkaat ja kiinteistön käyttäjät eivät aina edes tiedä aiheuttavansa riskejä omalla toiminnallaan: hyvä esimerkki tästä on käytäville ja ullakkotiloihin kertyvä tavara, joka on tuttu näky monessa taloyhtiössä. Moni merkittävä riskitekijä, esimerkiksi puutteelliset palokatkot, eivät kuitenkaan näy päällepäin. Siksi on asiantuntijoiden tehtävä varmistaa, että riskit havaitaan ja korjataan ajoissa.
  3. Jokaiseen kiinteistöön tulee laatia paloturvallisuuden hoitamisen ohjelma, johon merkitään tehtävät, vastuut ja aikataulut Paloturvallisuuden hoitamisen ohjelmalla varmistetaan, että kiinteistöstä saadaan mahdollisimman paloturvallinen ja että se myös pysyy sellaisena. Ohjelma tulee sisällyttää kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitelmaan (PTS), ja siitä tulee ilmetä, mitä toimenpiteitä tehdään ja miten, kuka on niistä vastuussa sekä koska tarvittavat toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa.

Tutustu paloturvallisuusraporttiin

*80 pistettä tai enemmän saavutti 11 % 2 846 tarkastetusta kiinteistöstä.

Lisää blogi-artikkeleita

Safetum turvaa selustasi

Oli kyse sitten kiinteistön pelastussuunnittelusta tai yrityksesi työturvallisuudesta, autamme kartoittamaan riskit ja viemään turvallisuuden aidosti uudelle tasolle.
Lue lisää