Saari Partners vauhdittaa työ- ja kiinteistö­turvallisuuden digi­murrosta panostamalla markkina­johtaja Safetumiin

Saari Partners sijoittaa nopeasti kasvavaan Safetumiin. Kumppanuus Saari Partnersin kanssa tuo yritykselle voimavaroja sekä digitaalisten palveluiden jatkokehittämiseen että nopeamman laajenemisen ja kasvun toteuttamiseksi. ”Kannattava kasvu on ollut aina yrityksen ideologian ytimessä ja halusimme tässä vaiheessa kumppanin, jolla on aidosti halu tehdä yhdessä innovatiivisempaa tulevaisuutta – ei ainoastaan vakaata tuottoa. Yhdessä meillä on hyvät edellytykset ansaita jatkossakin asiakkailtamme paikka alan kehityksen kärjessä," kertoo Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

Suomalainen pääomasijoittaja Saari Partners ostaa enemmistöosuuden vuonna 2012 perustetusta Safetumista, joka on suomalainen edelläkävijä digitaalisten palvelujen hyödyntämisessä kiinteistöjen ja yrityksien vahinkojen ja onnettomuuksien ehkäisyssä. Safetumin toimiva johto jatkaa yrityksen omistajina ja johdossa.

”Safetum on meille erinomainen kumppani mielenkiintoisen ja yhteiskunnankin kannalta hyvin tärkeän toimialan kehittämisessä. Digitalisaation avulla voidaan päivittää yritysten ja kiinteistöjen turvallisuutta paremmalle tasolle. Näin vaikutetaan siihen, että vahinkoja sattuu vähemmän, ja kun niitä sattuu, niin niiden aiheuttamat vahingot ovat pienemmät”, Saari Partnersin Ben Wrede toteaa.

Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin kertoo tällä hetkellä myös Ruotsissa ja Norjassa toimivan yrityksen kasvaneen kuuden vuoden ajan lähes yksinomaan tulorahoituksella. Liikevaihto on tuossa ajassa kivunnut 80 000 eurosta 2 miljoonaan euroon. Olemme markkinassa haastajan asemassa, mutta edelläkävijä sekä markkinajohtaja digitaalisten palvelujen hyödyntämisessä. Saari Partners valikoitui kumppaniksi paitsi osaamisensa myös jaetun arvopohjan myötä. Yhdessä meillä on hyvät edellytykset ansaita jatkossakin asiakkailtamme paikka alan kehityksen kärjessä, kertoo Safetumin toimitusjohtaja Tuomas Jurvelin.

”Kannattava kasvu on ollut aina yrityksen ideologian ytimessä ja halusimme tässä vaiheessa kumppanin, jolla on aidosti halu tehdä yhdessä innovatiivisempaa tulevaisuutta – ei ainoastaan vakaata tuottoa. Saari Partnersin, asiakkaiden ja työntekijöidemme kanssa pystymme rakentamaan yhdessä pohjoismaisen menestystarinan,” Jurvelin summaa.

Digimurros tuo IoT-ratkaisut ja tekoälyn myös kiinteistöturvallisuuteen

Yli 6000 pohjoismaisen kiinteistön pelastusturvallisuudesta ja 300 yrityksen työturvallisuudesta huolehtiva Safetum on oman alansa markkinajohtaja Suomessa. Tällä hetkellä yritys työllistää 20 työntekijää pohjoismaissa.

Yrityksen missio on selkeä: tuoda kiinteistöjen pelastusturvallisuus ja yrityksien työturvallisuus helposti mitattavaan ja seurattavaan muotoon, jolloin ennaltaehkäistään vahinkoja ja onnettomuuksia, ja asiakkaat saavat huomattavia säästöjä. Tällä hetkellä Jurvelin näkee suomalaisessa pelastussuunnittelu- ja työturvallisuusjärjestelmässä huomattavasti parantamisen varaa. Yrityksen tavoitteena on hoitaa turvallisuutta vahinkojen sijaan.

”Olen asemassani huomannut, että yritysten työntekijät tuntevat huonosti työturvallisuuskäytäntöjä, eikä niihin anneta tarpeeksi perehdytystä. Myös kiinteistössä pelastussuunnitelmat ovat usein mappi ö:ssä. Kuitenkin olemme koko ajan entistä lähempänä sitä päivää, kun tekoäly ennustaa ja arvioi automaattisesti mahdollisia vahinkoja sekä tapaturmia yrityksissä ja kiinteistöissä. Näin tuodaan kiinteistöjen omistajat, haltijat ja käyttäjät osalliseksi torjumaan vahinkoja osana digitaalista turvallisuusympäristöä,” Jurvelin summaa.

”Mahtavaa aloittaa yhteistyö innovatiivisen ja kasvavan Safetumin kanssa. Uskomme että Safetumin moderni tapa yhdistää digitaalinen alusta ja asiantuntijapalvelu luo pohjan yhä vahvemmalle kasvulle. Sitoutunut henkilöstö ja toimivat prosessit vakuuttivat meidät ja lähdemme yhdessä asiakkaiden kanssa kasvattamaan Safetumista selkeää markkinajohtajaa luoden entistä suurempaa lisäarvoa asiakkaille.”

Saari Partners luo menestystä yhteisönsä vahvuuksilla. Osaamisella, kokemuksella ja omistautumisella. Sijoituskohteemme ovat kumppaneita joiden uskomme eniten hyötyvän avustamme. Toimimme luotsina yritysten kasvun kriittisellä taipaleella täydentämällä kumppaneidemme vahvuuksia ja tarjoamalla voimavarat menestykseen. Saari luo edellytykset yrityksen vahvistamiseen ja luotsaamiseen seuraavalle menestyksen tasolle. Lisätietoja: www.saaripartners.fi

Safetum on työturvallisuuteen ja pelastusturvallisuuteen erikoistunut valtakunnallinen palveluyritys. Yrityksessämme työskentelee lähes 20 pelastus- ja työturvallisuuden ammattilaista. Palvelullamme huolehdimme tuhansien yrityksien ja kiinteistöjen turvallisuudesta.

Lisätietoja:


Ben Wrede, Saari Partners, p. 040 510 5940
Tuomas Jurvelin, CEO, Safetum Oy, p. 041 4675401

Tilaa uutiskirjeemme ja
pysyt ajan tasalla!

Uutiskirjeen tilaajana saat kuulla ensimmäisten joukossa ajankohtaisimmat asiat paloturvallisuuteen ja väestönsuojeluun liittyen.

Suomen johtava paloturvallisuusasiantuntija

20 000

turvattua kiinteistöä valta­kunnallisesti Hangosta Enontekiöön

4 000

riski­tarkastusta vuodessa

70 000

havaittua riskiä vuosittain

Yli 60

palo­turvallisuuden ammattilaista