Henna Vuolteenaho, Turvallisuusasiantuntija

9.5.2023

Henna Vuolteenaho, Turvallisuusasiantuntija

Safetumin Uratarinoissa pääsemme tutustumaan paremmin safetumilaisiin ja heidän urapolkuihinsa. Pääset esimerkiksi kuulemaan, millainen on tyypillinen työpäivä Safetumilla ja mikä safetumilaisten mielestä on parasta heidän työssään.

Henna Vuolteenaho on ollut Safetumilla mukana lähes alusta lähtien. Hän aloitti kesällä 2013 Turvallisuusasiantuntijana, ja onkin päässyt kokemaan paljon erilaisia kohteita Safetum-uransa aikana. Nykyään hän toimii Safetumilla myös laatukoordinaattorina ja huolehtii palveluidemme korkeasta laadusta.

Henna on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, jossa hän nykyäänkin asuu. Aloittaessaan Safetumilla hän työskenteli vielä pääkaupunkiseudulla, jonne hän alun perin muutti opiskeluidensa perässä. Melko pian Safetumilla aloittamisen jälkeen Henna päätti kuitenkin muuttaa takaisin kotikunnalleen. ”Onnekseni pystyin silti jatkamaan Safetumilla. Nykyään huolehdinkin Pohjois-Suomen kohteistamme”, Henna kertoo.

Jo turvallisuusalan opinnoissaan Henna erikoistui palo- ja pelastusturvallisuuteen. Paloturvallisuus kiinnosti häntä, koska siihen kuuluu muun muassa tarkat ohjeistukset ja asioiden ratkaiseminen. ”Pidän siitä, kun on selkeät tavoitteet sekä asetukset ja lait, jotka ohjaavat tekemistä”, Henna sanoo. Työssä parasta onkin sopivien ratkaisujen löytäminen asiakkaille. Myös asiakkaalta saatu hyvä palaute ja käytännön turvallisuuden kehittäminen pitävät työn mielekkäänä. Hennalle onkin tärkeää pystyä tekemään aidosti merkityksellistä työtä. Lisäksi turvallisuusasiantuntijana pääsee kehittymään kohteiden vaihdellessa laidasta laitaan, jolloin oman osaamisen ylläpitäminen korostuu. ”Tykkään selvittää asioita ja oppia uutta”, Henna sanoo.

Jo yhdeksän vuotta Safetumilla viihtynyt Henna pystyy suosittelemaan yritystä muillekin. ”Meillä on tosi hyvä yhteishenki koko porukan kesken. Myös hyvä autoetu tuo itselle turvaa, koska työssä tulee ajettua paljon kohteiden sijaitessa eri puolilla Suomea”, Henna tiivistää.