Jony Haapaniemi, Turvallisuusasiantuntija

9.5.2023

Jony Haapaniemi, Turvallisuusasiantuntija

Safetumin Uratarinoissa pääsemme tutustumaan paremmin safetumilaisiin ja heidän urapolkuihinsa. Pääset esimerkiksi kuulemaan, millainen on tyypillinen työpäivä Safetumilla ja mikä safetumilaisten mielestä on parasta heidän työssään.

Jony Haapaniemi on yksi Safetumin pitkäaikaisimmista asiantuntijoista. Hänen työnsä Safetumin Turvallisuusasiantuntijana sisältää muun muassa riskitarkastusten suorittamista ja pelastussuunnitelmien laadintaa erilaisille kiinteistöille. Jony onkin oman arvionsa mukaan tehnyt jo yli 2 000 kiinteistökierrosta Safetum-uransa aikana. ”Näiden vuosien aikana on kertynyt paljon kokemusta paloturvallisuusasioista, ja olenkin saanut enemmän vastuuta esimerkiksi haastavampien ja suurempien kohteiden kautta”, Jony kertoo.

Koulutukseltaan Jony on turvallisuusalan tradenomi ja urheiluhieroja. Urheiluhierojan työt eivät kuitenkaan olleet mieleisiä, ja Jony kouluttautui turvallisuusalalle. Kiinnostus turvallisuusalaa kohtaan kasvoi opiskeluiden myötä. ”Omien havaintojeni mukaan Suomessa on alettu kiinnittää turvallisuusasioihin enemmän huomiota vasta viime vuosina”, Jony toteaa.

Jony pitää työtään hyvin mielenkiintoisena ja kokee pystyvänsä vaikuttamaan kiinteistöjen turvallisuusvalintoihin ja -asenteisiin omalla asiantuntemuksellaan. ”Työssä palkitsevinta on nähdä, miten turvallisuusasioihin on käynnin jälkeen puututtu ja niiden tärkeys kiinteistössä on ymmärretty”, Jony sanoo. Lisäksi työkaverit ja eri paikkojen näkeminen matkustelun myötä lisäävät työn mielekkyyttä.

Tulevaisuudessa Jonyn suunnitelmissa on pysyä kiinteistön turvallisuuden ja nimenomaan paloturvallisuuden parissa. ”On ollut hienoa olla osa kasvavaa yritystä näin pitkään. Safetum on nykyaikainen toimija, joka on kehittänyt sitä tapaa, miten kiinteistön paloturvallisuusasioihin voidaan vaikuttaa”, Jony päättää.

Kiinnostuitko Safetumista työnantajana? Katso avoimet työpaikkamme täältä.